Skal man gå op i energimærkning, den dag, hvor man kommer i besiddelse af et nyt hus?

Hvordan kan jeg få svar på, hvor specifik en relevans det der energimærkning eller energimærke vil have direkte finansielt? Det er besværligt at købe et hus med mange år på bagen, der undergår energimærke A. Skalaen går alligevel fra A og til G, & det er sådan, at alle boliger bygget i 2010 skal være med energimærkning A. Tro det eller lad være, men det er et krav. Påfundet er faktisk okay, idet det er væsentligt at nedsætte energiforbruget, dog kender jeg ikke selve skalaen særligt godt, & jeg ved vel at mærke ikke hvorvidt det er en god idé eller 100% idiotisk at bruge penge på en bolig på energimærkning D. Jeg har nemlig forelsket mig i et hus med energimærkning C, alligevel tror min partner, at det vil forekomme at være en dum handling at bruge moneters på huset. Vi leder egentlig oftest efter rækkehuse af nyere dato, men salgsprisen er desværre vældig bestemmende for vores reelle muligheder. Derfor er vi i høj grad nødsaget til at gå på kompromis og eventuelt spendere pengene på en bygning, som kun har energimærkning C.

Det er nemt at finde det smarte i energimærkning. Som førstegangskøber er det rent faktisk umuligt at kigge ind bag husets mure, 4 vægge og kælder, når man kun er ivrig ift. haven, antal rum og soveværelsets stand. Det er dér energimærkning er en god skala. Kun ét symbol, som giver & fortæller et signal vedrørende hjemmets endelige forbrug af energi. Et enkelt bogstav og én simpel pris – det er alligevel noget, man er i stand til at forstå!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>