En professionel energimærkning afslører, om din bolig bruger for meget energi

I EU findes der et ønske om at sikre en sænkning af energiforbruget samt nedskrive udledningen af CO2. Derfor har politikerne fundet på en energimærkning. Sideløbende har de gjort energimærkning af bygninger pligtskyldig. I fald man skal bruge en obligatorisk energimærkning, vil det altid være smartest at indgå en aftale med en ingeniør, der er eksperter i forhold til energimærkning af ejendomstyper som f.eks. som eksempelvis villaer, flerfamilieboliger såvel som service og uddannelsesinstitutioner.

Talrige af byrådene i de danske kommuner er dog særdeles fremsynede når det kommer til klimaet. Disse kommuner har som følge heraf besluttet, at den nye energimærkning er nødvendig før det er muligt at få godkendt en færdigmelding. Det indebærer, at det er påkrævet for dig og din ægtefælle at få lavet en professionel energimærkning, så snart isoleringen er anlagt eller i nogle tilfælde lige inden uanset, om dig og din ægtefælle planlægger at bygge et helt nyt hus eller, om I er ved en tilbygning.

Selve energimærkningen laves som et grundigt tjek af villaens klimaskærm, varmeanlæg samt energiforbrugende komponenter og opsummeres i en en rapport, som skitserer eventuelle forslag til forbedringer, der i de fleste tilfælde kan gennemføres til meget konkurrencedygtige priser. Når dig og din ægtefælle har fået energimærket jeres villa, får I ydermere en en samlet karakter på en overordnet energiskala, som fungerer som en indikator for, hvor klimarigtigt og ikke mindst godt isoleret bygningen er ud fra det udregnede varmeforbrug.

På energiskalaen, gives A som karakter til ejendomme, som tilfredsstiller de skrappeste fordringer i bygningsreglementet fra forrige år, mens alle karakterer fra C til G angiver huse med et for højt energiforbrug. Er ejendommen blevet bygget mellem 2006 og 2010 skal den mindst have en energimærkning med karakteren B. Hvis I har et lavenergihus med karakteren A, kan I helt selv vælge hvilken en energiforsyning, I vil have. Af den årsag er der adskillige fordele ved at have fokus på, at dig og din families villa er isoleret godt nok til at få en grundig energiberegning i forbindelse med selve energimærkningen.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>