En lidelse kaldet tinnitus, mener jeg, far har fået ørerne

Jeg mener, at min far formentlig har fået en lidelse kaldet tinnitus, og han har også fået en nedsat hørelse. Tinnitus er en fornemmelse af en lyd, som personer kan have i øret, trods det at der ej kommer lyd i ørerne udefra. Den gamle refererer det som, at det suser i hans øre. Nu har det efterhånden været der i ret lang tid, og det bliver vist værre og værre. Jeg synes, det er ret difficilt for mig, for han har altid været det menneske, som har lagt sit øre til, hvis jeg har haft brug for at komme af med noget, jeg følte. Nu hvor han ikke er ejer af en god hørelse mere, derimod en nedsat hørelse, har vi ikke plapret så meget sammen, og jeg længes efter det.

Anledningen til, at den gamle har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af for meget støj, da han er tidligere vejarbejder og ikke brugte høreværn. Det er i alt fald mit gæt. Der regnes med, at ørelidelsen tinnitus hænger sammen med destruerede øreceller i det indvendige øre, sandsynligvis også grundet en støjskade. Det minder mig for resten om, at jeg skal huske min bror, som er musiker, på, at han skal anvende et musikerhøreværn. Jeg tager min far til øre-, næse- og halslægen på onsdag, der så må vurdere hans hørelse. Lægen vil nok videresende ham til en høreklinik, som skal lave en grundig undersøgelse af hørelsen. Herefter overvejes der, om løsningen er et høreapparat.

Adskillige uens høreapparater kan fås, og hvert enkelt høreapparat vil blive tilpasset, så det passer til ens hørenedsættelse. Farmand skal sikkert have et høreapparat, der sidder bag øret. Disse høreapparater er bestående af to elementer; apparatet selv omme bag på dit øre og en lydslange, som leder lyden ned til en prop i øret og derefter ind til trommehinden. De pågældende høreapparater benyttes til personer med vanskelige høreproblemer samt til dem, som har brug for justerbarhed af lyden. Man kan selv vælge, om man gerne vil modtage behandling samt tage imod høreapparatet gratis hos de offentlige høreklinikker, eller om man vil have et bidrag til at købe høreapparatet af en ordentlig privat høreklinik/ved forhandlere, som er i samarbejde med høreklinikker. Efter min mening er det imponerende, at det kan tages imod omkostningsfrit hos en høreklinik. Høreklinikker tager sig vist godt af deres patienter.

En støjende arbejdsplads har farmand som nævnt arbejdet på, og i grunden var det nødvendigt at benytte høreværn, det er min far et godt eksempel på, da for høje lyde som sagt evt. vil give dig en høreskade. Jeg har hørt, at cirka tres procent af de mennesker, der arbejder i et støjende miljø, ikke anvender høreværn/musikerhøreværn. Min bror er musiker, og jeg har på fornemmelsen, at han også får en høreskade, under forudsætning af han ikke snart begynder at gøre brug af et musikerhøreværn, mens han er ude at give koncert.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>