Det er meningsfuldt at have et rigtigt trailerkørekort

Rigtige trailerkørekort er en side, som vedkommer adskillige fagfolk og private. Man har centrale reglementer i relation til trailerkørekort. Bestemmelserne om trailerkørekort angår varevogne og personbiler der har en retmæssig helhedsvægt indtil tretusindfemhundrede kg, sammen med forskellige påhængstyper med en legal helhedsvægt højere end 750 kilo. Forudsat at du er indehaver af et normalt førerbevis, må du bevæge dig med en trailer havende en samlet vægt overstigende syv 100 og 50 kilo. Der er mange funktionelle sider ved at være i besiddelse af trailerkørekortet. Det er nemt at spænde en trailer op til 3500 kg bag efter bilen, hvorefter man slipper for at køre mange gange med lort til lossepladsen, som man ellers skal med en gennemsnitlig og ret lille trailer. Man kan virkelig blive meget populær i sin omgangskreds, når man har førerbevis til en omfangsrig trailer. Bl.a. idet venner skal flytte, kan man slippe med en enkelt tur med trailer. Ydermere kan man køre bil med en kæmpe campingvogn, idet man skal på campingferie. Således er der sådan set op til flere privilegier.

Er der akut behov for et trailerkørekort pga. din arbejdsfunktion, eller er der fortrinsvist tale om et hobbyniveau? Man vil opleve virkelig mange forskellige bevæggrunde for at man har brug for større trailere eller fx anden anhænger. Til fritidsbrug kunne tilfældet for eksempel være trailere til heste, der er behov for at køre med. Da må du køre med hestetrailer. Såfremt den samlede tilladte totalvægt for bil + trailer er over 3,5 tusind kilo, er det påkrævet, at man har et særligt kørekort – også kaldet ”b/e kørekort” samt trailerkørekort. Det er faktisk bydende nødvendigt med praktisk erfaring i at håndtere en omfattende trailer. Man skal lære at bakke almindeligt plus rundt om hjørner med hestetrailere efter bilen. Den erfaring får du i undervisningen på køreteknisk anlæg og i nogen grad med teori forbundet med at tage trailerkørekort. Vil det være ideelt i din situation at anvende anhænger? Så er det virkelig med at spore en rigtig god køreskole og begynde med at få et officielt kørekort. På denne måde kan du tilmed både optimere din virksomhed, såfremt du bl.a. er håndværker, eller du vil kunne fornøje naboer og din egen og svigerfamilien i weekender og ferier.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>