At udlicitere rekruttering i et firma til et vikarbureau sikrer et ideelt match

Er rekruttering af nye medarbejdere blevet et opdrag, der stjæler for mange ressourcer for jeres firma? Det bedste svar på den udfordring kan i mange tilfælde være at outsource rekruttering til et vikarbureau. Så kan HR-folkene i jeres virksomhed bruge deres kræfter på udvikling af personalet og medarbejderpleje alt imens firmaet utvivlsomt finder en ny kollega, som kan bidrage med en masse til jeres organisation professionelt såvel som på det personlige plan, hvis et vikar- eller rekrutteringsbureau står i spidsen for alle opgaverne ved jeres rekruttering af medarbejdere. Men hvad er det for nogle opgaver, at et etableret rekrutterings- eller vikarbureau er i stand til at udføre på vegne af jeres virksomhed i forhold til rekruttering af nye medarbejdere? Præcis dette spørgsmål vil jeg med denne artikel give dig et svar på ud fra mine egne erfaringer som stammer fra adskillige år med forskellige jobs som HR-ansvarlig hos et væld af danske firmaer.

For så vidt et firma vælger at overlade rekruttering af nye medarbejdere til et vikar- eller rekrutteringsbureau, er det altid en god idé, at bureauets konsulenter har mulighed for at gøre sig bekendt med forventningerne hos arbejdsgiveren såvel som hos kandidaten. Dette forud for, at de bliver sat sammen. Dertil får firmaet en hjælpende hånd med at indkredse en dækkende personprofil samt beskrivelse af jobbets indhold, førend selve rekrutteringen af den bedste ansøger til jobbet går i gang. Når de ting er på plads, iværksætter rekrutteringsbureauet således jagten på den perfekte kandidat til virksomheden. I første omgang vil rekrutteringsbureauet som regel søge i deres kartotek med henblik på at finde velegnede kandidater til jobbet. Tit kan det lade sig gøre at udpege drømmekandidaten der. I modsat fald sørger vikarbureauet for alt i relation til eksponering af jobopslaget under den åbne rekruttering.

På dette tidspunkt i processen kan virksomheden arbejde uforstyrret videre, idet vikarbureauet finder de tre bedste kandidater til stillingen, som derefter bliver inviteret til jobsamtale ude ved det aktuelle firma. Under selve udvælgelsesfasen bruges forskellige redskaber m.h.p. at sikre en perfekt rekruttering. Sådanne metoder kan fx være en grundig personprofilanalyse og relevante tests af kandidatens færdigheder. Dertil kan der laves en kontrol af referencer ved kandidaternes forudgående arbejdsgivere. Rekrutteringsprocessen fuldendes dog ikke i det øjeblik at arbejdsgiveren får de absolut mest velkvalificerede kandidater til en jobsamtale. Bureauets konsulenter klarer også den nødvendige opfølgning efter jobsamtalerne. Som prikken over i’et kan firmaet anvende det yderst populære ”Try & Hire” koncept, der gør det muligt at begynde ansættelsen, som et vikariat på tre måneder.

Fordelene ifm. at overlade rekruttering til et bureau er altså til at tage og føle på for jeres virksomhed. Dig og dine kollegaer vil ikke alene få den absolut bedste nye medarbejder. Det perfekte match sker også med et ubetydeligt forbrug af tid og kræfter for jer i firmaet, så I kan bruge jeres tid på konkrete opgaver i hverdagen i løbet af hele rekrutteringen af velkvalificeret nyt personale. Når jeres virksomhed er på udkig efter et topprofessionelt vikar- eller rekrutteringsbureau til at varetage al rekruttering for jer, giver det god mening at tage højde for, om det har en VICE certificering.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>